^A4AD769709433BB516A0AEF5007CE526A40A0DE7669BB3F27E^pimgpsh_fullsize_distr

19 Jan Telefonul mobil si importanta lui in performance marketing

Faptul ca suntem dependenti de telefoanele mobile nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. Conform studiilor realizate in ultima perioada, ne atingem telefoanele de 150 de ori pe zi, iar 68% dintre utilizatori isi verifica telefonul in primele 15 minute de cand se trezesc. Smartphone-ul nu mai reprezinta de mult timp doar un canal de comunicare prin apel telefonic sau sms.

Emailul, retelele sociale, cititul, muzica, jocurile sunt cateva dintre activitatile cotidiene pe care le derulam pe mobil. Iar pe langa toate acestea, telefonul este o unealta perfecta pentru a afla informatii despre diverse lucruri. In momentul in care utilizatorul are o intrebare la care cauta un raspuns online,  advertiserii trebuie sa fie acolo, sa vina in sprijinul acestuia. Google a denumit aceste momente micro-momente. acestea sunt situatii in care ne indreptam atentia spre un device pentru a ne satisface o dorinta. Fie ca e vorba despre i-want-to-know, i-want-to-go, i-want-to-buy, sau i-want-to-do moment, aceste momente sunt extrem de importante pentru orice business care doreste sa fie in viata consumatorilor.

De ce sunt importante aceste micro-momente? Deoarece ele reprezinta puncte cheie in ceea ce se numeste consumer journey, iar destinatia finala a acestei calatorii depinde tocmai de aceste puncte de pe parcursul sau. asadar, cum putem profita de aceste micro-momente prin intermediul mobilului?

Ca sa iesi castigator din lupta cu aceste micro-momente trebuie sa:

1. fii prezent

2. fii util

3. fii rapid

 

1. Fii prezent

Cand cineva se uita in ecranul telefonului, mai mult ca sigur isi doreste sa afle un raspuns, sa gaseasca o locatie sau de ce nu, sa cumpere ceva. Cand acest lucru se intampla ar fi bine sa fii acolo. Un motiv important pentru care acest lucru e necesar e ca poti avea ocazia sa „furi” un client de la concurentul tau.

1

In plus, prezenta ta in rezultatele cautarii iti poate creste brand awareness-ul.

2

Este extrem de important sa fii prezent pe toata durata calatoriei consumatorului, nu doar in momentul cand acesta se decide sa cumpere ceva. Trebuie avut in vedere toate momentele cheie pe care un consumator le poate experimenta.

I-Want-to-Know Moments

3

I-Want-to-Go Moments

4

I-Want-to-Do Moments

5

I-Want-to-Buy Moments

6

2. Fii util

Dupa ce te asiguri ca esti prezent atunci cand utilizatorii tai sunt online, trebuie sa le oferi acestora informatii relevante si utile. Cum poti face asta? Oferindu-le cea mai buna experienta posibila in timpul cat acestia sunt la tine pe site si determinandu-i sa revina mereu si mereu prin ceea ce le oferi. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, poti fi sigur ca utilizatorul va parasi siteul si va tine minte aceasta experienta neplacuta.

7

8

Cum mai poti fi folositor utilizatorului prin intermediul mobilului? Odata cu aparitia smartphone-ului, oamenii pot face cumparaturi la orice ora, din orice locatie. De aceea, este important ca atunci cand utilizatorii isi doresc sa achizitioneze un produs sa poate face asta intr-un mod simplu si rapid.

93. Fii rapid

Viteza cu care oamenii iau deciziile privind cumparaturile online creste din ce in ce mai mult. Conform studiilor efectuate, 60% din utilizatorii de internet sustin ca in prezent iau decizii mult mai repede decat in urma cu cativa ani, iar aceasta schimbare a venit in urma cantitatii tot mai mari a informatiilor disponibile online. Iar aceste schimbari au fost create si sustinute mai ales de raspandirea telefoanelor mobile. Utilizatorii care cauta detalii despre un produs, instructiuni de folosire sau compara mai multe produse intre ele, isi doresc aceste informatii cat mai repede posibil. in plus de multe ori aceste actiuni sunt facute in graba, in timp ce consumatorii fac si altceva. Din acest motiv, viteza e esentiala.

10

Analizeaza toti pasii necesari pentru a face o achizitie la tine pe site sau pentru a completa un formular si gandeste-te cum ai putea imbunatati acest flow pentru a avea o experienta cat mai placuta si rapida.

Un tool foarte util pentru a analiza viteza cu care se incarca siteul este Pagespeed insights. Un raport comparativ mobil vs desktop iti poate arata locurile unde ai putea imbunatati experienta pe site.

Privirea de ansamblu

Privirea de ansamblu asupra comportamentului consumatorului este cheia succesului. Chiar daca achizitia nu se face direct de pe telefon, asta nu inseamna ca el nu a avut un rol important. Gandeste-te la toate modurile in care consumatorii ajung la brandul tau prin intermediul telefonului. Poate au analizat preturile, au cautat locatiile magazinului offline sau au sunat direct pentru a afla o informatie. toate acestea reprezinta micro momente care trebuiesc masurate si castigate pentru ca pana la urma toate acestea contribuie la decizia finala de a cumpara.

Sursa: https://think.storage.googleapis.com/images/micromoments-guide-to-winning-shift-to-mobile-download.pdf

 

 

 

 

Cristina Fulea
cristina.fulea@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*