indexul

13 Oct Indexul EDGE pentru Septembrie 2016

Septembrie – cea mai buna luna pentru advertiseri. Plus o opinie despre aceasta luna si ganduri pentru perioada urmatoare, din partea unuia din cei mai mari advertiseri ai 2Performant, Vola.ro.

 

In fiecare luna Edge si 2Performant publica, sub forma Indexului Edge, un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Parale).

In prima luna dupa migrarea operatiunilor in noua platforma, 2Performant vine cu vesti bune, resimtite de advertiseri pe mai multe planuri:
– Cel mai mare numar de click-uri generate in 2016
– Cea mai mare valoarea a vanzarilor pentru advertiseri in 2016
– Cel mai mare numar de vanzari din 2016
– Costul mediu platit de un advertiser pentru o vanzare – sub valoarea medie a ultimelor 8 luni
– Rata de conversie – peste valoarea medie a ultimelor 8 luni

In aceste conditii de crestere, eficienta investitiei unui advertiser este de 15.6: 1, adica 1 Leu investit genereaza vanzari de 15.6 Lei.

Aceasta efervescenta a pietei are efecte si asupra afiliatilor, acestia castigand cu 20% mai mult decat in luna precedenta si cu 8% mai mult decat media anului.

Campaniile de PPC se incadreaza in trendul lunii si ies in evidenta prin:
– Rata de conversie in jurul valorii de 4%
– Costul mediu platit de advertiser pentru o vanzare – cu 60% mai mic fata de media anului, apropiat de costul mediu platit in afiliere
– Costul pe click – cel mai mic din ultimele 6 luni

Despre evolutia InternetCorp ca afiliat in reteaua 2Performant, Bianca Tatarascu – Head of Affiliate Marketing

„In luna septembrie cifrele s-au inscris pe un trend pozitiv – impreuna cu traficul auto, valoarea vanzarilor a crescut considerabil. Chiar daca am inregistrat cu 15% mai putine click-uri, rata de conversie este in crestere (1,98% fata de 1,92%) iar valoarea cosului de cumparaturi a depasit 200 de lei. Toamna isi intra in drepturi si incepem sa simtim asta – nu ne bucura vantul de afara dar rezultatele pe care incepem sa le vedem ne pastreaza optimismul viu”

Mai jos, evolutia Indexului Edge (valoarea obtinuta in vanzari la 1 leu investit).

Evolutia indicatorilor de performanta Jan-Sep 2016index-edge-sept-16

afiliere-sept-16

ppc-sept-16

Din aceasta luna avem si perspectiva advertiserilor, prin participarea lui Adrian Horvat, Performance Marketing Specialist, Vola.ro.

„Luna Septembrie marcheaza startul unui trend ascendent pe final de an pe nisa de travel, cu un nou record de tranzactii generate in programul de afiliere Vola.ro. Plata saptamanala, suportul dedicat afiliatilor precum si grila de comisioane atractiva au facut ca aceasta luna sa fie cea mai buna de pana acum pentru Vola.ro, insa nu ne oprim aici. Avem pregatite multe surprize pentru afiliatii nostri pentru ca vrem sa fructificam impreuna oportunitatile pe care piata ni le ofera.

Piata biletelor de avion este una intr-o expansiune continua. Vedem activitati intense in randul operatorilor ce lanseaza constant noi rute ca urmare a cererii crescute din piata. Este deja o realitate ca zborul cu avionul devine o alternativa din ce in ce mai accesibila unui public din ce in ce mai mare.”

Indexul Edge reprezinta o radiografie a pietei de online performance in Romania, obtinut pe baza unor indicatori agregati din surse interne. Indexul EDGE se doreste a fi un punct de referinta si orientare pentru oamenii de marketing online si e-commerce din Romania, atunci cand se discuta despre marketingul de performance.

Cosmin Nastasa
cosmin.nastasa@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*