indexul

28 Nov Indexul EDGE pentru octombrie 2016

In fiecare luna Edge si 2Performant publica, sub forma Indexului Edge, un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Performant).

In luna Octombrie se mentine trendul crescator inregistrat in lunile anterioare, aducand astfel o noua serie de recorduri in reteaua 2Performant:
– Cel mai mare numar de click-uri generate in 2016, o crestere de 27% fata de media ultimelor 9 luni
– Cea mai mare valoarea a vanzarilor pentru advertiseri in 2016
– Cel mai mare numar de vanzari din 2016
– Rata de conversie – peste valoarea medie a ultimelor 9 luni

Aceste cresteri se observa si in activitatea afiliatilor, luna Octombrie mentinand ritmul de crestere de 20% in castigurilor afiliatilor fata de luna Septembrie, cu 34% mai mult decat media ultimelor 9 luni.

Pentru rezultatele generate prin Pay Per Click (Google Adwords), observam o scadere a costului mediu per click cu 21% fata de media ultimelor 6 luni.
Incepand cu luna aceasta, trecem la un nou model de contorizare a actiunilor, de la converted clicks la conversions, care presupune o acoperire mai larga a tuturor activitatilor intreprinse de utilizatori. Noul model de raportare indica un cost mediu pe actiune (vanzare, lead sau descarcare de aplicatie) de 6.48 RON si o rata de conversie de 8.30%.

index-ppc-oct-2016

Rezultatele campaniilor de Facebook au ramas asemanatoare cu cele din luna precedenta in materie de cost per click, insa se observa o crestere de 16% in numarul de achizitii. Iar in ceea ce priveste rata de conversie, luna octombrie a inregistrat o crestere de 75% fata de luna anterioara.

Numarul de click-uri inregistrat pe cele 2 mari componente de performance (afilierea si PPC), creste cu 11% fata de luna anterioara, depasind astfel 6 milioane clickuri iar indicatorii care spun despre performanta investitiei arata o valoare optimista pentru advertiseri (1 leu investit a generat in Octombrie 15.35 RON in vanzari).

Mai jos, evolutia Indexului Edge (valoarea obtinuta in vanzari la 1 leu investit).

index-edge-oct-2016

index-afiliere-oct-2016

Despre evolutia InternetCorp ca afiliat in reteaua 2Performant, Bianca Tatarascu – Head of Affiliate Marketing

“In luna octombrie cifrele au adus vesti bune, semn ca achizitiile online au inceput sa creasca o data cu intrarea in ultimul trimestru al anului. Rata de conversie a depasit 2% iar valoarea cosului de cumparaturi se situeaza in jurul sumei de 200 ron. Asteptam cu interes luna noiembrie si un nou Black Friday!”

Tags:
Cosmin Nastasa
cosmin.nastasa@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*