Indexul Edge

07 Mar INDEXUL EDGE PENTRU IANUARIE 2017

In fiecare luna Edge si 2Performant publica, sub forma Indexului Edge, un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Performant).

In ianuarie, fiecare 1 leu investit in Performance Marketing a produs vanzari de 16 lei. 

Cele 2 mari componente de performance (afilierea si PPC) inregistreaza la acest inceput de an o crestere temperata de 1,5% in numarul de actiuni, o rata de conversie de 2%, dar si cu o scadere de 22,27% in valoarea vanzarilor. Valoare puternic influentata de soldarile care marcheaza finalul sezonului de Iarna.

Trebuie mentionat insa ca valoarea vanzarilor din Ianuarie 2017 este cu 35,6% mai mare decat media primelor 9 luni din 2016. Ceea ce ne indica expansiunea pietei de ecommerce si o deschidere din ce in ce mai mare a utilizatorilor in zona de ecommerce.

Comparat cu luna Ianuarie 2016, observam ca anul acesta 1 leu investit in performance marketing a produs vanzari cu 12.59% mai mari decat anul trecut. Costul mediu per achizitie a inregistrat o scadere in ambele componente de performance iar rata de conversie o crestere, in zona PPC ajungand chiar la 3%.

Despre evolutia PPC, Cristina Fulea – Digital Performance Specialist

Prima luna a anului 2017 a adus cu sine o crestere a traficului, dar si a conversiilor. Desi e prima luna dupa luna cadourilor, ianuarie a avut rezultate bune, rata de conversie crescand fata de luna anterioara, iar costul pe click scazand. De asemenea s-a inregistrat o scadere in costul pe achizitie cu 30% fata de ultima luna din an.

Mai jos, evolutia Indexului Edge (valoarea obtinuta in vanzari la 1 leu investit).

Jan 17 - Index EdgeJan 17 - PPCJan 17 - Afiliere

Despre evolutia InternetCorp ca afiliat in reteaua 2Performant, Raluca Popescu – Head of Affiliate Marketing

„In luna ianuarie 2017, observam o scadere a valorii comisioanelor si, implicit, a comenzilor generate, fata de lunile anterioare, insa valorile se mentin normale, avand in vedere aceasta perioada a anului, post sarbatori de iarna. Avem, in schimb, o rata de conversie multumitoare, de 2,90%, si un numar de conversii care s-a mentinut relativ constant. Imbucurator este faptul ca a crescut numarul de click-uri fata de luna precedenta, ceea ce demonstreaza ca, desi avem o valoare a cosului mai mica (in jurul sumei de 140 lei), interesul utilizatorilor pentru produsele din ofertele online nu a scazut, dimpotriva.”

Indexul Edge reprezinta o radiografie a pietei de online performance in Romania, obtinut pe baza unor indicatori agregati din surse interne. Indexul EDGE se doreste a fi un punct de referinta si orientare pentru oamenii de marketing online si e-commerce din Romania, atunci cand se discuta despre marketingul de performance.

Cosmin Nastasa
cosmin.nastasa@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*