edge index

26 Jul Indexul EDGE pentru Iunie 2016.

Indexul EDGE pentru iunie arata ca valoarea cosului de cumparaturi este cea mai mare din prima jumatate a lui 2016 pentru reteaua de afiliere.

Valoarea insumata a vanzarilor generate prin afiliere si ppc pentru luna Iunie – cea mai mare din prima jumatate a anului.

La fel ca in fiecare luna, Edge si 2Parale/ 2Performant publica Indexul EDGE – un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Parale).

Jumatatea anului 2016 marcheaza un cateva recorduri pentru 2Performant/ 2Parale. Primul este reprezentat de numarul cumulat de vanzari generate de cele doua entitati, afilierea si partea de PPC (reprezentata de platformele de advertising Google si Facebook). Pe langa acest record, inregistram si cea mai mare valoarea a cosului de cumparaturi din reteaua de afiliere, 196,1 RON. Este deja a doua luna de cand valoarea medie a cosului de cumparaturi tinde spre 200 RON. Acelasi record este inregistrat in Iunie si de Icorp, valoarea generata pe o cumparare fiind de 238,4 RON. Desi o luna de vara, Iunie mentine treaz interesul si determinarea advertiserilor pentru promovarea produselor de valoare mare.

Numarul de click-uri inregistrat pe cele 2 mari componente de performance (afilierea si PPC) este constant, in jurul valorii de 5 milioane, la fel si costul mediu pe click (0,16 RON), in conditiile unei imbunatatiri a profitabilitatii investitiei:

1 leu investit genereaza 14,5 lei in vanzari.

Evolutia indicatorilor de performanta pe 6 luni.

Indexul Edge luna Iunie - Afiliere

Indexul Edge luna Iunie - PPC

InternetCorp, unul din afiliatii de top din retea, pastreaza o pozitionare constanta in zona de cumparaturi de mare valoare (cosul mediu ajungand la 238 RON, cu o crestere mare a ratei de conversie pana la valoarea de 2.34%. Se inregistreaza un record si in acest caz, raportul de profitabilitate ajungand in luna Iunie la cea mai mare valoare de pana acum 1:20.8 (un leu investit produce 20.8 RON in vanzari).

Pentru rezultatele generate prin Pay Per Click (Google Adwords si Facebook), rata de conversie se pastreaza la o valoare ridicata (3%) facand astfel posibila scaderea costului mediu pe achizitie.

Indexul Edge reprezinta o radiografie a pietei de online performance in Romania, obtinut pe baza unor indicatori agregati din surse interne. Indexul EDGE se doreste a fi un punct de referinta si orientare pentru oamenii de marketing online si e-commerce din Romania, atunci cand se discuta despre marketingul de performance.

Cosmin Nastasa
cosmin.nastasa@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*