edge index

07 Oct Indexul EDGE pentru August 2016.

August – luna care marcheaza trecerea de la platforma 2Parale catre 2Peformant. Recordul lunii: cea mai mare valoare a Indexului Edge (valoarea obtinuta la o investitie de 1 lei): 19.2 RON.

 

In fiecare luna Edge si 2Performant publica, sub forma Indexului Edge, un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Parale).

Luna concediilor si vacantelor vine cu rezultate surprinzatoare pentru reteaua de afiliere 2Performant: numarul de comisioane acordate afiliatilor este cel mai mare de pana acum iar eforturile advertiserilor raportate la costul platit pe un click au scazut cu 30% fata de luna anterioara. Astfel, luna August devine cea mai profitabila din perspectiva investitiei, la 1 leu investit obtinand vanzari de 19.2 RON.
Acelasi trend in regasim si in campaniile de PPC, acolo unde la o valoare mai mica a costului per click obtinem o valoare dubla a cosului de cumparaturi fata de luna Iulie.

Numarul de click-uri inregistrat pe cele 2 mari componente de performance (afilierea si PPC) creste cu 10% fata de luna anterioara, indreptandu-se spre 6 milioane de click-uri.

index-edge-aug-16

Evolutia indicatorilor de performanta Jan-Aug 2016

afiliere-aug-16 ppc-aug-16

Despre indicatorii InternetCorp, Bianca Tatarascu – Head of Affiliate Marketing

„Luna august sau sfarsitul verii nu a adus rezultate spectaculoase pe zona de afiliere – putem intelege de ce in locul cumparaturilor online oamenii au ales sa viziteze marea sau muntele: un ultim omagiu adus rasariturilor calduroase. Numarul total de click-uri a crescut cu aproape 10% fata de luna trecuta insa rata de conversie a scazut de la 2,16% la 1,92% iar valoarea cosului de cumparaturi a ramas in continuare, ca si luna trecuta, sub 200 de lei. Toamna aceasta se anunta insa a fi extrem de productiva (aici includem si noile proiecte pe care InternetCorp le-a pregatit la nivel de afiliere pentru acest final de an) si deja incepem sa observam schimbari interesante la nivel de cifre„

Indexul Edge reprezinta o radiografie a pietei de online performance in Romania, obtinut pe baza unor indicatori agregati din surse interne. Indexul EDGE se doreste a fi un punct de referinta si orientare pentru oamenii de marketing online si e-commerce din Romania, atunci cand se discuta despre marketingul de performance.

Cosmin Nastasa
cosmin.nastasa@2parale.ro
No Comments

Post A Comment

*