Indexul Edge

25 Jan INDEXUL EDGE PENTRU DECEMBRIE 2016

In fiecare luna Edge si 2Performant publica, sub forma Indexului Edge, un status al profitabilitatii actiunilor de marketing performance, destinat marketerilor si business-urilor de online. Valorile cuprinse in acest studiu sunt obtinute din surse interne si din raportarile Internet Corp (unul din cei mai mari afiliati din reteaua 2Performant).

DECEMBRIE – FIECARE 1 LEU INVESTIT IN PERFORMANCE MARKETING A PRODUS VANZARI DE 15 LEI

In luna Decembrie cele 2 mari componente de performance (afilierea si PPC), au inregistrat o crestere de 25% in numarul de actiuni si o crestere de 40% in valoarea vanzarilor, in comparatie cu media inregistrata in primele 3 trimestre ale anului 2016. Cresterea a fost in principal influentata de cererea crescuta pentru categoria cadourilor, dar si a faptului ca advertiserii au venit in intampinarea clientilor cu oferte atragatoare.

In campaniile PPC luna decembrie am inregistrat un cost pe click mai scazut decat media tuturor lunilor din anul 2016, iar valoarea vanzarilor din luna decembrie a fost mai mare decat media anului trecut (exceptand luna noiembrie). “Cadouri Craciun” a fost expresia cea mai des intalnita in tastaturile utilizatorilor in ultima luna a anului.
Mai jos, evolutia Indexului Edge (valoarea obtinuta in vanzari la 1 leu investit).

Index Edge - Dec

Index Edge - Dec - PPC

Index Edge - Dec - afiliere

Bogdan Aron– Chief Product Officer, despre performanta retelei de afiliere 2Performant in luna Decembrie 2016.

Cu o rata de conversie la nivel de retea de 1.99%, Decembrie a fost cea mai eficienta luna din istoria 2Parale & 2Performant. Ceea ce a dus la rezultate foarte bune pentru partenerii din reteaua de marketing afiliat:

  • vanzari pentru magazinele online de peste 20 de milioane de lei (TVA inclus) la un cost pe vanzare de 11.6 lei.
  • comisioane pentru afiliati de peste 1.1 milioane de lei pentru aproape 100,000 de vanzari si 5 milioane de click-uri generate

Categoriile care au performat bine in aceasta perioada au fost cele specifice lunii cadourilor: jucarii, fashion, IT&C, cadouri, carti, cosmetice si parfumuri etc. O crestere interesanta fata de anul trecut au avut-o categoriile turism si telecom.

Succesul afiliatilor a stat in diversitatea proiectelor si a tacticilor de promovare: de la PPC, la social media, email marketing si la folosirea siteurilor de continut sau a proiectelor specifice de afiliere.

 

Despre evolutia InternetCorp ca afiliat in reteaua 2Performant, Raluca Popescu – Head of Affiliate Marketing


Luna decembrie a anului ce tocmai a trecut a adus rezultate bune pentru aceasta perioada, in comparatie cu cele din anul precedent, 2015. Desi avem o scadere a numarului de comisioane si a valorii acestora fata de noiembrie 2016, cand rezultatele de Black Friday s-au putut observa in cifre, asistam totusi in ultima luna a anului 2016 la o crestere a ratei de conversie, care a depasit 3%. Cosul de cumparaturi s-a mentinut constant, in jurul valorii de 230 lei, semn ca utilizatorii au fost in continuare interesati de achizitiile online, mai ales ca in aceasta luna, cu ocazia sarbatorilor de iarna, magazinele online au venit in intampinarea clientilor cu numeroase oferte si promotii.

 

Adrian Horvat – Performance Marketing Specialist, despre performanta prograului de afiliere Vola.ro in luna Decembrie 2016.

In turism, luna Decembrie nu este cea mai activa perioada din an deoarece vacantele se achizitioneaza in medie cu 4-6 luni inainte iar city break-urile se achizitioneaza cu 1 luna inainte.

Putem spune ca Mos Craciun in turism a venit ceva mai devreme.

Cu toate acestea, programul de afiliere Vola.ro a avut o crestere de 240% a tranzactiilor vandute (Dec 2016 vs Dec 2015). La baza acestor rezultate sta munca depusa in ultimele luni, o munca de educare si crestere a afiliatilor. Suportul dedicat, optimizarile pe care le-am facut impreuna cu afiliatii, informatiile valoroase pe care le-am oferit si contactul constant cu acestia au facut ca programul de afiliere sa continue pe un trend ascend. Acest lucru se vede cel mai rapid in rata de conversie care a crescut cu 60% in Decembrie fata de Octombrie.

Silviu Constantin
silviu.constantin@2performant.com
No Comments

Post A Comment

*